Home

Abuzul impotriva varstnicilor

Abuzul qi violen{a asupra persoanelor vArstnice / Constantin Bogdan. - Bucureqti : reactii ndgative ale ne-vArstnicilor (inc[!), ale societ[tii, ale qi cu succese destul de incerte, impotriva acestora. Populalia RomAniei scade giimbdtrineqte Tăcerea nu e o soluție: Abuzul asupra vârstnicilor în Republica Moldova Remarcăm, ca o formă aparte în maltratarea vârstnicilor ce compilează deseori toate formele de abuz se delimitează violența față de vârstnici în familie. Potrivit rezultatelor, aceasta este un fenomen destul de răspândit în societatea noastră, or fiecare a - abuzul sexual este din ce în ce mai frecvent în cazul persoanelor de sex feminin vârstnice, supuse violului de către barbaţii tineri sau adulţi, cu tulburări de comportament sexual, complexaţi, perverşi, în asociere cu infracţiunea de tâlhărie; - abuzul financiar, denumit şi deturnarea bunurilor persoanelor vârstnice Abuzul față de vârstnici se definește drept orice acțiune unică sau repetată sau prin lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relații bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau suferința unei persoane în vârstă. Abuzul față de vârstnici se poate manifesta sub diverse forme, de la. profesioniștii abuzul este destul de diferit. Toate considerentele referitoare la abuzul față de bătrâni au rămas la nivel național și astfel astăzi vorbim, de exemplu, de abuzul la bătrâni în Anglia, în Israel sau în Africa de Sud, fără a putea vorbi prea multe de abuzul la bătrâni ca fenomen global

ONG: Abuzul asupra vârstnicilor - o problemă actuală, insuficient constientizată 16 Iunie, 22:34 . În fiecare an, pe 15 iunie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului față de Vârstnici Abuzul asupra persoanelor vârstnice. Dr. Constantin BOGDAN vineri, 29 martie 2013 Un spaţiu important în cadrul Conferinţei Naţionale Alzheimer a fost consacrat abuzului persoanelor vârstnice, o temă mai puţin abordată la noi. Organizaţia Naţiunilor Unite şi. Proiectul Spune Nu abuzului împotriva persoanelor vârstnice este un proiect pilot, primul de acest tip în România şi este finanţat de Fundaţia Lord Michelham of Hellingly, Elveţia Abuzul asupra persoanelor vârstnice. 16.09.2015 Blog. Potrivit statisticilor UNESCO, între 1995 şi 2025, numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani se va dubla, trecând de la 542 de milioane la aproape 1,2 miliarde. Aceste cifre ne povestesc foarte clar despre o confruntare directă cu un proces de îmbătrânire rapidă pe care, de.

Abuzului impotriva varstnicilor!. In acest sens, vineri, va avea loc o masa rotunda cu tema Abuzul si imbatranirea, prin intermediul careia se doreste constientizarea unor aspecte cu privire la prevenirea si combaterea faptelor antisociale ale caror victime sunt persoanele varstnice. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 4. Abuzul financiar în vârstă este o epidemie în creștere, iar consultanții financiari ar trebui să se afle pe prima linie a apărării în ceea ce privește ajutarea clienților în vârstă să se protejeze. Lucrul cu familiile acestor clienți este probabil imperativ în a ajuta la atenuarea acestor riscuri. (Pentru lecturi corelate, vezi Abuzul impotriva varstnicilor, fie ca se produce in mijlocul familiei, fie ca apare intr-un mediu institutionalizat, poate lua diverse forme, cum ar fi: abuzul fizic, psihologic. Teama de a nu cadea victima, intalnita atat in randul persoanelor varstnice din zone cu rata inalta a criminalitatii, cat si la celelalte persoane varstnice, le poate. Peste un sfert din vârstnicii din Moldova (28,6%) s-au confruntat cu violență și abuz. Doar 20% din cazurile de violenţă sunt raportate. Video conține aceste..

discriminarea, abuzul Și violenȚa asupra persoanelor vÂrstnice pentru asigurări sociale, protecția socială și serviciile medicale, pe când aspectele pozitive ale fenomenului îmbătrânirii demografice nu se evidențiază Organizația Națiunilor Unite (ONU) marchează în fiecare an, pe data de 15 iunie, Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului față de Vârstnici. Această zi are ca scop atenționarea asupra abuzului fizic, emoțional și financiar împotriva vârstnicilor. Oamenii trebuie să înțeleagă provocările și opo Abuzul asupra persoanelor în vârstă (numit și maltratarea persoanelor în vârstă , abuzul asupra persoanelor în vârstă , abuzul în viața ulterioară , abuzul adulților în vârstă , abuzul femeilor în vârstă și abuzul bărbaților în vârstă ) este un singur, sau act repetat sau lipsa unei acțiuni adecvate, care are loc în. Abuzul asupra persoanelor în vârstă poate îmbrăca diverse forme: moral, prin neglijare, psihologic, fizic, sexual, financiar, însă este perceput de bătrân cu atât mai grav atunci când vine din partea propriei familii sau ai propriilor copii. Astăzi, bătrânii noștri trăiesc adevărate tragedii

Datele existente la nivel global1 arată o rată a abuzului în rândul persoanelor vârstnice de 4-6%, incluzând abuzul fizic, psihic, economic şi neglijarea. Un studiu recent realizat în Canada a scos la iveală faptul că 7% dintre vârstnici au fost victime ale abuzului emoţional în ultimii 5 ani, 1% au fost victimele abuzului economic. 6) Doctor: Abuzul asupra vârstnicilor poate fi asociat cu situații de genul: contact vizual deficitar, atitudine retrasă, malnutriție, probleme cu igiena, tăieturi, răni, îmbrăcăminte inadecvată, sau probleme de complianță cu medicamentele. Ați observat oricare din aceste aspecte astăzi sau în ultimele 12 luni

Abuzul față de vârstnici se definește drept orice acțiune unică sau repetată sau prin lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relații bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau suferința unei persoane în vârstă Maltratarea Varstnicilor Acest curs prezinta Maltratarea Varstnicilor. In acest PDF poti vizualiza cuprinsul si bibliografia (daca sunt disponibile) si aproximativ doua pagini din documentul original. Arhiva completa de pe site contine un fisier, intr-un numar total de 8 pagini. Fisierele documentului original au urmatoarele extensii: doc. Extra Acest curs prezinta Maltratarea Varstnicilor. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini.. Profesor: Andrei Florin Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.. Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit Direcția de Servicii Sociale organizează joi, 15 iunie 2017, începând cu ora 10.00 o campanie de informare și sensibilizare a comunității locale cu privire la problematica abuzului asupra persoanelor vârstnice. În acest fel, alături de partenerii noștri, Fundația Regală Margareta a României, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov și Universitatea Transilvania din Brașov. Dec. 12, 2016, 10:55 a.m. 2803 afișări. Abuzul psihologic și emoțional la vârstnici este definit de obicei ca un act realizat cu intenția de a provoca durere sau afectare emoționalã; abuzul psihologic însoțește de regulã abuzul fizic. Exemple curente sunt agresiunile verbale cotidiene în forma amenințãrilor sau insultelor, precum.

Abuzul si neglijarea copilului in familie. 1. CAPITOLUL I INTRODUCERE Tema pe care m-am hotarat sa o abordez in cadrul disciplinei Proiecte SPSS se numeste: Abuzul si neglijarea copilului in familie. Prin aceasta tema doresc sa cercetez, mai exact, Constientizarea drepturilor copiilor ca metoda de prevenire a abuzului La data de 15 iunie, este marcată, anual, Ziua mondială de conștientizare a abuzului față de vârstnici. Tema pe anul 2017 a Zilei mondiale de conștientizare a abuzului față de vârstnici face apel la conștientizarea și, totodată, la stoparea abuzului financiar față de vârstnici (Understand and End Financial Abuse of Older People: A Human Rights Issue. de formare in domeniul abuzului / violentei impotriva varstnicilor. • Colectarea si analiza sistematică, centralizată obligatorie a datelor privind abuzul impotriva persoanelor în vârstă, de catre toate serviciile de asistență socială și de sănătate ARTICOULU 2 DREPTUL LA AUTODETERMINARE CÂND ÎMB ĂTRÎNE ŞTI ŞI AI PUTEA DEVENI DEPENDENT DE AL łII PENTRU SPRIJIN ŞI ÎNGRIJIRE, CONTINUA łI S Ă AVE łI DREPTUL SĂ V Ă FACE łI PROPRIILE ALEGERI ÎN VIA łĂ ŞI LA RESPECT LA ALEGEREA LIBER Ă.ACEST DREPT SE EXTINDE LA UN APROPIAT TER ł LA ALEGEREA TA. Libertatea alegeri, 2.1. Ave Ńi dreptul s ă duce Ńi o via Ńă care este.

Problema abuzurilor în vârstă la casele de îngrijire medicală aici și în străinătate este una care apare în știri cu o frecvență din ce în ce mai mare, în aceste zile. Poveștile de groază, înfometarea, neglijarea, abuzul verbal și fizic și frauda financiară împotriva persoanelor în vârstă par a fi mai frecvente în aceste zile Abuzul de bătrâni este orice act conștient, intenționat sau neglijent al unui îngrijitor sau al oricărei alte persoane care provoacă vătămări sau un risc grav de rău pentru un adult vulnerabil. Atunci când un membru al familiei plasează un iubit într-o casă de îngrijire medicală, o asistată locuință sau o unitate de. La 15 iunie este marcată, anual, Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici.A fost instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011, conform www.un.org. Ediţia din 2021 a Zilei mondiale de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici are loc, ca şi cea precedentă, în contextul. Problemele cauzate de abuzul de substanţe sunt asociate mai mult cu persoanele tinere, fiind adesea trecute cu vederea sau greşit diagnosticate la vârstnici. În Europa, numărul persoanelor vârstnice cu astfel de probleme se va dubla între 2001 şi 2020.Conform GBD, problemele provocate de abuzul de alcool sunt responsabile pentru 1,5 milioane AVAD, iar abuzul de alte substanţe.

Ziua Mondială a Conștientizării Abuzului asupra

Rezumat: O formă distinctă a violenței în cadrul familiei o constituie cea îndreptată contra vârstnicilor, care constă în neglijarea, abuzul sau maltratarea din partea propriilor copii ori a rudelor apropiate 15 iunie 2017, Ziua Mondială a Conștientizării Abuzului asupra Vârstnicilor. Direcția de Servicii Sociale organizează joi, 15 iunie 2017, începând cu ora 10.00, o campanie de informare și sensibilizare a comunității locale cu privire la problematica abuzului asupra persoanelor vârstnice

ONG: Abuzul asupra vârstnicilor - o problemă actuală

Abuzul asupra persoanelor vârstnice - Viața Medical

Abuzul fizic asupra . soţiei a fost legal în SUA, de exemplu, până în 1870 şi a rămas o realitate frecventa şi . după această dată (Stets, 1988) Prinţul William afirmă că este absolut inacceptabil că jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka au fost victimele abuzurilor rasiste pe reţelele de socializare după ce au ratat la loviturile de departajare în timpul finalei Euro 2020. Sunt dezgustat de abuzul rasist. Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici. În fiecare an, la 15 iunie este marcată Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici. A fost instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011, conform www.un.org. Abuzul faţă de. Depresia, anxietatea şi stresul, probleme majore de sănătate publică! În România se consideră că este o stigmă să fii anxios sau depresiv, nu o boală. Partea proastă este că nedându-se importanţă şi pentru că nu există încă suficienţi specialişti care să se ocupe de acest aspect, din păcate ele nu se diagnostichează la.

Anual, la data de 15 iunie, este marcată Ziua mondială de conștientizare a abuzului față de vârstnici. Această zi a fost desemnată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin rezoluția 66/127, din 19 decembrie 2011, și reprezintă acea zi din an când întreaga lume se manifestă în mod deschis împotriva oricărei forme de abuz sau de suferință provocată. Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici este marcată în fiecare an, la 15 iunie. Instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011, această zi reprezintă un bun prilej de manifestare în mod deschis împotriva oricăror forme de abuz sau de suferinţă provocate persoanelor vârstnice. Aspecte etice privind asistenta la domiciliu a persoanelor varstnice. Discriminarea pe criterii de varsta (ageism). Abuzul impotriva varstnicilor. LECTORI: Coordonator EMC: Conf. Gabriel-Ioan Prada, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan Prof. Constantin Bogdan, Sp. de Boli Cronice Sf. Luc

Spune NU abuzului împotriva persoanelor vârstnice

Violența sexuală. VIOLENȚA SEXUALĂ este constrângere la relații sexuale sau atingeri nedorite, contactul sexual continuat după cererea de a-l opri, sau forțarea unei persoane să se supună la o relație sexuală neprotejată sau umilitoare.. Toate relațiile sexuale fără permisiune constituie infracțiune penală, definită ca viol. Aceasta include atingeri cu caracter sexual sau. În România, violența domestică este cauzată de factori precum abuzul de alcool, sărăcia și un mediu social marcat de violență și de un model patriarhal al familiei. În familiile vulnerabile, atunci când un copil face ceva greșit, prima reacție a 54% dintre părinți este d Abuzul cu A de la Arafat! Este la mintea cocoșului. Cetățenii unui stat nu pot respecta legi secrete. Ci doar acte normative la care au acces. Pe care le pot citi și înțelege. Domnul Raed Arafat, unul dintre ștabii importanți de la interne, cu vechi ștate de serviciu, a ignorat cu bună știință această prevedere constituțională. Felix Stroe deschide lista de candidaţi pentru Senat a PSD Constanţa la alegerile parlamentare. Este președintele organizației județene a PSD, fost ministru al Transporturilor în guvernul Tudose și fost director general al RAJA SA. Reporter - Domnule Felix Stroe, într-un interviu anterior ați abordat problema atragerii fondurilor europene

Vârstnicii sunt supuşi maltratărilor, care includ toate tipurile de abuz, iar agresorii, de cele mai multe ori, sunt membri ai familiei. Chiar dacă există mai multe forme de violenţă, femeile rămân a fi cele mai victimizate în toate cazurile de abuz. Acestea sunt unele dintre concluziile preliminare ale Studiului sociologic Discriminare, abuzul şi violenţa asupra vârstnicilor Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, în urmă cu câteva minute că a fost emisă Ordonanța Militară nr. 10 prin care se modifică regimul de circulaţie al persoanelor care au peste 65 de ani. Totodată, zborurile spre zone de risc rămân suspendate. Art.1 - (1) Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de [

Abuzul asupra persoanelor vârstnice - Fundatia CRUCEA ALB

  1. abuzul psihologic (76%), abuzul asupra proprietății vârstnicu-lui (78%), abuzul fizic (71%) și abuzul sexual (57%). Un studiu recent realizat la Iași implicând pacienți îngrijiți într-o clinică de geriatrie a permis prelevarea perspectivei din interior a experienței de viață și a dinamicii complex
  2. Abuzul asupra animalelor care implica contact fizic direct sau legare/constrangere si oportunitatea evidenta de a fi martor direct la reactia victimei (ex: il bate, stranguleaza, il striveste, il joaca in picioare, il spanzura/agata, il injunghie) este un indicator mult mai serios decat actiunile de la distanta (ex: impuscare, otravire, lovire cu corp dur de la distanta), se arata in.
  3. Cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste s-a înregistrat în 2018 în Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Lituania şi România, faţă de o medie de aproximativ 41% la nivelul Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres

Violenta si abuzul auspra varstnicilor. Relele tratamente aplicate persoanelor vârstnice, un subiect care continuă să fie minimalizat și trecut sub tăcere. Un risc deosebit prezintă persoanele vârstnice dependente de îngrijire și/sau care trăiesc izolat sau în centre de îngrijire şi recuperare Abuzul cu A de la Arafat. Este la mintea cocoșului. Cetățenii unui stat nu pot respecta legi secrete. Ci doar acte normative la care au acces. Pe care le pot citi și înțelege. Domnul Raed Arafat, unul dintre ștabii importanți de la interne, cu vechi ștate de serviciu, a ignorat cu bună știință această prevedere. I. Introducere Prezentul program de guvernare vine într-un moment crucial pentru Republica Moldova. La cei 30 de ani de independență marcați în 2021, societatea moldovenească nutrește sentimente mixte. Pe de o parte, constatăm o profundă dezamăgire față de felul în care a fost guvernat statul, față de comportamentul elitelor. Unii oameni nu mai au încredere [

Stop! Abuzului impotriva varstnicilor

Un proiect greu de realizatFull Article. 5 minutes. 9am.ro romanian ro. Proiect pentru reamenajarea stației de metrou Universitate, realizat de studenți. Full Article. about 1 month. hotnews.ro romanian ro. Microsoft investește într-un proiect realizat împreună cu startup-ul lui Elon Musk, SpaceX. Full Article Abuzul faţă de vârstnici a fost considerat un subiect tabu, fiind subestimat şi ignorat de societate, un număr mare de cazuri rămânând neînregistrate. Aceasta reprezintă, însă, o problemă socială globală, care afectează în ţara noastră sănătatea şi drepturile persoanelor vârstnice cu consecinţe evidente, uneori foarte grave La 15 iunie este marcată, anual, Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici. A fost instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011, conform www.un.org. Ediţia din 2021 a Zilei mondiale de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici are loc, ca şi cea precedentă, în contextul.

Acesta marchează Ziua Mondială a Conştientizării Abuzului asupra Vârstnicilor, clopoţelul fiind un simbol al conştientizării abuzului asupra vârstnicilor. Evenimentul face parte din activităţile de sustenabilitate ale proiectului Refuz să mai suport abuzul în tăcere!, implementat de către.. Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici este marcată în fiecare an la 15 iunie, fiind instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011, notează site-ului oficial al ONU, www.un.org. Abuzul faţă de vârstnici este definit, conform site-ului menţionat anterior, ca fiind ''orice acţiune.

Cum să ajute clienții să lupte împotriva abuzului

Cum ne protejam impotriva bolilor infectioase. November 10, 2015. Sfatul medicului. Bolile infectioase ca meningita, pneumonia, gripa, virozele respiratorii se instaleaza doar in urma contactului cu agentul patogen transmis pe calea aerului de la o persoana bolnava. Daca iesi afara cu parul ud, stai in curent sau nu porti ceva pe cap cand afara. • Abuzul sexual nu este, de cele mai multe ori, un eveniment izolat si singular. • Amenintarile, pacalelile sau mita pot fi folosite pentru a-l determina pe copil sa nu spuna nimic nimanui despre ceea ce s-a intamplat. • Abuzul sexual asupra copiilor este impotriva legii, constituind o infractiune extrem de grava Una din aceste forme de violenta care a luat amploare este cea indreptata impotriva varstnicilor, constand in neglijarea, abuzul si maltratarea acestora de catre copii sau rude apropiate. Reactiile de agresivitate contra batranilor cuprind o multitudine de forme, de la neglijarea trebuintelor lor materiale si spirituale, la administrarea unor. Drepturile copiilor nu numai că pot fi, dar și sunt încălcate în foarte multe feluri. Fiecare copil are dreptul să fie protejat împotriva violenței, totuși în prezent un miliard de copii sunt abuzați pe lume. În România, în fiecare oră doi copii sunt victime ale abuzului și violenței: din 2003, în țara noastră legea prevede politica de toleranță zero față de toate.

Educarea si responsabilizarea comunitatii cu privire la

Abuzul asupra copilului. Fenomen izolat sau problemă socială? / 47 . Moduri de manifestare ale abuzului asupra copilului / 53 . Forme complexe de maltratare a copilului: abandonul, exploatarea prin muncă şi traficul de copii / 66 . Suportul social şi rolul asistentului social / 74 . Concluzii / 77 . Bibliografie / 7 Actuala pandemie ne afectează pe toţi, într-o măsură mai mică sau mai mare. Vârsta e cea care ne face să resimţim diferit efectele izolării. Dacă pentru copii şi tineri, ea poate părea o vacanţă prelungită, cu un program mai puţin strict, nu acelaşi lucru se traduce în viaţa seniorilor Tulburările neuro-psihice în rândul vârstnicilor, o problemă de sănătate publică. in Articol, Lumea medicală oct., 26 2016. În 2014, sinuciderea celebrului actor american Robin Williams stârnea o mare emoție în rândul opiniei publice la nivel internațional. El fusese diagnosticat cu boala Parkinson și trecea printr-un episod.

Abuzul si violența împotriva vârstnicilor în Moldova - YouTub

Citeste acum cele mai noi stiri pe topicul centru privat de îngrijire a persoanelor vârstnice - Stiripesurse.ro Exclusivitati si braking news-uri publicate de jurnalisti cu experienta 1 Analiza de situaţie ocazionată de campania ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - 1 octombrie 2016 - Kate Holt / HelpAge International Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este o zi specială în întreag

Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului față de

La 15 iunie este marcată, anual, Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnic Abuzul asupra persoanelor vârstnice este o problemă care există atât în țările în curs de dezvoltare, cât și în țările dezvoltate, dar care nu este de obicei raportată corect la nivel global. Ratele sau estimările există numai în anumite țări dezvoltate - variind de la 1% la 10% Tratament naturist Hipertensiune Arteriala. decembrie 5, 2010 at 3:58 PM Lasă un comentariu. O persoana este bolnava de hipertensiune arteriala, cand, dupa masuratori cardiace efectuate timp de o luna, se constata urmatoarele cifre: peste 140 mm Hg (14 cm) - tensiunea mare (presiune sistolica) si peste 90 mm Hg (9 cm) - tensiunea minima (presiune diastolica)

A. Abuzul. Abuzul este definit în Legea nr. 272/2004, cu modificările ulterioare [art. 89 alin. (1)] şi poate îmbrăca diferite forme, fiind clasificat ca abuz fizic, emoţional, psihologic, sexual şi economic. Din punct de vedere criminologic, abuzul împotriva copilului este comis cu intenţie, directă sau indirectă Abuzul cu A de la Arafat aprilie 1st, 2021. Este la mintea cocoșului. Cetățenii unui stat nu pot respecta legi secrete. Ci doar acte normative la care au acces. Pe care le pot citi și înțelege. Domnul Raed Arafat, unul dintre ștabii importanți de la interne, cu vechi ștate de serviciu, a ignorat cu bună știință această. Operator de date c. Piaţa Valter Mărăcineanu 1-3, sector 1 Bucureşti, Tel / fax 021-312.65.78/79/85 www.cncd.org.ro Pagina . 1. din . 10. CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRI Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a criticat vineri intensificarea discursului de instigare la ura pe retelele de socializare impotriva persoanelor varstnice prin mesaje ''crude si inumane'', dand si cateva astfel de exemple